کتابداری و اطلاع رسانی دانشگاه علوم پزشکی تهران

وب نوشت گروهی کتابداران دانشگاه علوم پزشکی تهران

کتابداری و اطلاع رسانی دانشگاه علوم پزشکی تهران

وب نوشت گروهی کتابداران دانشگاه علوم پزشکی تهران

وظایف گم شده کتابداران

با سلام. می دانم که اکثر همکاران و کتابداران عزیز این روزها هر یک به نحوی درگیر نمایشگاه کتاب و خرید منابع و غیره... هستند. اما برای من به عنوان یک کتابدار همیشه سوالاتی مطرح بوده که زیاد بی ربط هم به نمایشگاه کتاب نیستند و آن شرح وظایف کتابداران است خصوصا آن قسمتی که مربوط به کارهای سفارشات و نمایشگاه کتاب است. به نظر می رسد در اکثر کتابخانه های دانشگاه علوم پزشکی شرح وظایف روشنی برای کتابداران وجود ندارد یا اگر هست ارثیه سالها پیش است که به همان صورت باقی مانده و تقریبا غیر قابل تغییر است. البته این مسئله از زوایای گوناگون باید مورد بررسی قرار گیرد. درست است که در این وبلاگ مجال پرداختن به مسایلی این چنینی وجود ندارد و اصولا از نظر آیین نامه ای هم نباید وارد جزئیات صنفی شد اما سوال من این است که بالاخره این مشکلات را چه مرجعی باید حل کند آیا باید منتظر سازمان مدیریت و برنامه ریزی بمانیم تا چنین شرح وظایفی را برای ما بنویسد یا منتظر مقامات دیگر در دانشگاه باشیم و انتظار داشته باشیم آنان مشکل ما را حل کنند یا کماکان مانند گذشته به شیوه های غیر رسمی و متعارف آن را حل نماییم و یا اینکه انتظار داشته باشیم کتابخانه مرکزی دانشگاه به عنوان متولی این کار حداقل به مطرح کردن موضوع بپردازد. ناهماهنگی در چارت سازمانی کتابخانه ها و پست های کتابداران هم در کنار عدم وجود شرح وظایف روشن علی الخصوص برای مستخدمین جدیدتر مشکلات بیشتری بوجود می آورد. به عنوان مثال:آیا باید فهرستنویسی و نمایه سازی منابع را یک غیر کتابدار(در مقطع دیپلم) انجام دهد (بدون اساعه ادب به کتابداران عزیز تجربی) و در کنار آن کارهای ثبت منابع و آماده سازی را یک کارشناس کتابداری انجام دهد؟
آیا تدوین شرح وظایف مدون و متمرکز توسط کتابخانه مرکزی و ابلاغ آن به کتابخانه های تابعه تا حدودی این مشکلات را حل نخواهد کرد؟ مثال فوق تنها یکی از مشکلات موجود است٬ مطمئنا نتایجی که از چنین تقسیم کاری بوجود خواهد آمد به هیچ عنوان به نفع کتابخانه ها نخواهد بود. آیا کتابخانه مرکزی تا کنون موجودی کتابخانه ها را در نرم افزارهای آنان از نظر صحت و سقم ورود اطلاعات و معضلات و مشکلات آنها را بررسی کرده است؟ ممکن است نتایج بسیار اسف باری را بدست آید!

نظرات 4 + ارسال نظر
میرزایی 10 اردیبهشت 1386 ساعت 16:07

نبودن شرح وظایف کتابدار بخاطر عدم وجود چارت سازمانی در کتابخانه هاست. وقتی کتابخانه حسابدار و کارپرداز نداشته باشد چه کسی بهتر از یک کتابدار می تواند چنین کاری را در ایام نمایشگاه و غیره انجام دهد.
از آنجا که کتابداری در نظر بسیاری افراد تخصص نیست پس بسیار در جاهایی غیر از کتابخانه به کار گرفته می شوند و باز به همین خاطر کتابدارانی که در کتابخانه هستند کار تخصصی ندارند که انجام دهند پس در نتیجه آچار فرانسه کتابخانه هستند.

[ بدون نام ] 10 اردیبهشت 1386 ساعت 16:52

انجمن علمی کتابداری و اطلاع رسانی ایران با مشارکت موسسه خانه کتاب ایران تعدادی نشست و کارگاه آموزشی را در بیستمین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران برگزار خواهد کرد. فهرست برنامه ها را اینجا
http://www.ilisa.ir/framework.jsp?SID=51
ببینید.
برگرفته از ایمیل مسوول کمیته روابط عمومی و بین الملل انجمن، آقای علیمحمدی

ف 11 اردیبهشت 1386 ساعت 14:42 http://diglib.tums.ac.ir/weblog/

دوست عزیز هر زمان که کتابخانه مرکزی توانست برای کتابدار خود شرح وظیفه مشخصی تعیین نماید و مرتب از او در همه قسمتها یا به تعبیر دیگر بعنوان آچار فرانسه استفاده نکند مطمئن باشید برای سایر کتابداران خصوصا جدید الاستخدام ها نیز فکر اساسی خواهد نمود. باید امیدوار آینده باشیم.

نجمیه طوسی 11 اردیبهشت 1386 ساعت 16:12 http://www.peikeketabdari.blogfa.com

انجمن علمی-دانشجویی کتابداری و اطلاع رسانی دانشگاه الزهرا (س) به مناسبت
"روز اسناد ملی" و در حاشیه همایش سراسری کتابداری و اطلاع رسانی خود برگزار می کند:

کارگاه آموزشی سراسری
"آرشیو و سازمان دهی منابع دیداری"

تاریخ برگزاری : پنج شنبه ۱۳ اردیبهشت ماه ۱۳۸۶ *۸ صبح الی ۱۲ ظهر*
جهت اطلاعات بیشتر : http://www.peikeketabdari.blogfa.com/post-109.aspx

برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد