دائرة المعارف پزشکی اسلام و ایران

فرهنگستان علوم پزشکی جمهوری اسلامی ایران از سال ۱۳٨۲ شمسی تصمیم به انتشار دائرة المعارفی با عنوان " دائرة المعارف پزشکی اسلام و ایران" گرفته است. در اهداف این دایره المعارف معرفی افراد یا سازمانهایی که هر یک، بصورت خرد یا کلان در ایجاد استحکام و گسترش پزشکی اسلامی نقشی به عهده داشته اند, کتاب ها و آثار مهم پزشکی اسلامی نیز ذکر شده که جا دارد آن را بسط دهند و کتابخانه ها را نیز در آن به صورت مستقیم ذکر نمایند. ضمناً نظرات کتابداران این حوزه حتماً کمک بسزایی در جامعیت مدخل ها و صحت محتوایی مقالات و نیز اطلاع رسانی در جامعه پزشکی خواهد نمود.  اینجا کلیک نمایید و مدخل های این دایره المعارف را به دقت مشاهده نمایید.

مدخلهای این مجموعه شامل گیاهانی با خواص دارویی (چه در متون متقدم و چه در متون معاصر) ،پزشکان، داروشناسان ،گیاهدارو شناسان، محققان علوم پزشکی (از آغاز اسلام تا کنون)، موسسات و سازمانهای پزشکی، بیماری ها و روش های درمان بیماری ها، کتابها و متون متقدم پزشکی اسلامی(به زبانهای مختلف) و در نهایت اصطلاحات پزشکی اسلامی است.

 ترتیب مقالات دائرة المعارف پزشکی اسلام و ایران الفبایی بوده و تعداد واژگان در هر مقاله نیز به طور متوسط دوهزار پیش بینی شده است. مقالات این دائرة المعارف به صورت تخصصی تهیه و در انتهای هر مقاله منابع آن ذکر می شوند تا مورد استفاده پژوهشگران قرار گیرد. برای تهیه و چاپ این کتاب مرجع، مدت زمان تقریبی هشت سال پیش بینی شده است. (احتمالاً از زمان تصمیم گیری این کار یعنی از سال  1382 شروع شده )

برگرفته از: ایمیل ارسالی انجمن علمی دانشجویان کتابداری و اطلاع رسانی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی تهران به گروه بحث کتابداری

پی نوشت: بنده نیز به عنوان یک کتابدار در حوزه علوم پزشکی و سلامت معتقدم که کتابداران خواهند توانست در تهیه هر چه بهتر این دائره المعارف نقش مهمی داشته باشند, به هر حال صلاح مملکت خویش خسروان دانند, باید دید نظر دست اندرکاران این منبع مرجع چیست؟ ضمنا علاقمندان  می توانند مدخل های پیشنهادی خود را ارسال نموده یا برای هر گونه همکاری با این مجموعه اعلام آمادگی نمایند, همچنین می توانند پیشنهادات و انتقادات خود را ارسال کنند. اطلاعات کامل تر و بیشتر را از سایت این دائره المعارف  بخوانید.